Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ήτανε νια φορά...


ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Ήταν  μια  ηλιόλουστη  μέρα  του  καλοκαιριού .
Η παρέα μου και εγώ αποφασίσαμε  να  πάμε  στα  Εφτά  νησιά  της  Καραϊβικής  για  να  βρούμε  το χάρτη   της  ευτυχισμένης   ζωής .
Ξεκινήσαμε  με  ένα  ξύλινο, μεγάλο  καράβι  και  διασχίσαμε  πελάγη, θάλασσες  ακόμη  και  το  τρίγωνο των Βερμούδων  και αγκυροβολήσαμε  στο  νησί της   Καραϊβικής. Είχα διαβάσει   ένα  παλιό    βιβλίο που  το  βρήκα σε  ένα  στοιχειωμένο  σπίτι  που  είχα  ζήσει  σε μια άλλη  περιπέτεια. Όταν φτάσαμε,  πέσαμε   στο  βυθό  της  θάλασσας   και  βρήκαμε  το  χάρτη της  ευτυχισμένης  ζωής.
Την  21η μέρα  βρήκα τον  θησαυρό  της  ευτυχισμένης   ζωής.  Αυτό βέβαια το  κατάφερα  με καλό καπετάνιο  και  καλό  πλήρωμα.
Το  μυστικό   της  ευτυχισμένης  ζωής  είναι  …
… η αγάπη, η αγάπη  από  τους   φίλους, η αγάπη από ανθρώπους  που σε  αγαπάνε  για αυτό  που είσαι. Αυτό το ταξίδι δεν θα το ξεχάσω ποτέ.
                                                                                                                   Βιβή Λιάτου

Ο   ΜΑΓΕΜΕΝΟΣ   ΠΥΡΓΟΣ


     Μία φορά και έναν καιρό ζούσε μία ευτυχισμένη οικογένεια.
     Ο πατέρας Μάρκος που ήταν έμπορος στο επάγγελμα, ταξίδευε πολύ. Αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι  και να πάρει μαζί του όλη την οικογένεια, τη γυναίκα του την Σοφία, την πεντάχρονη κόρη του την  ΄Εφη και τον επτάχρονο γιό του τον Πιέρρο.
    Θα ταξίδευαν σε όλο τον κόσμο. Φόρτωσαν την άμαξά τους με ρούχα και τρόφιμα. Το ταξίδι θα διαρκούσε πολλές μέρες. Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν…
    Κάποια στιγμή έφτασαν μπροστά σε ένα τεράστιο πανέμορφο πέτρινο πύργο. Εκεί σκέφτηκαν να ζητήσουν να ξεκουραστούν  οι ίδιοι και τα άλογά τους που ήταν φορτωμένα.
    Χτύπησαν την πόρτα και τους άνοιξε μία άσχημη γριά μάγισσα που κρατούσε μία τεράστια σκούπα και ένα μαγικό ραβδί. Την έλεγαν γριά- Μονάχου. Ζούσε εκεί στον πύργο για όλη της την ζωή, μόνη της και ήταν πολύ κακιά.
    Μόλις είδε την οικογένεια να μπαίνει στο πύργο της σήκωσε το ραβδί της και μάγεψε τον μικρό Πιέρρο.
    Τα δάκρυα της οικογένειας συγκίνησαν την καλή νεράιδα που εμφανίστηκε με το κατάλευκο άλογό της. Χτυπώντας με το σπαθί της το ραβδί της μάγισσας, το πέταξε κάτω κοντά στον Πιέρρο που μόλις το είδε, κατάφερε να το αρπάξει και να το σπάσει στη μέση.
   Τότε με μιας τα μάγια στον Πιέρρο λύθηκαν και η κακιά μάγισσα ξαναέγινε ένα γλυκό κοριτσάκι. Όπως ήταν πολλά χρόνια πριν.
   Έζησαν όλοι ευτυχισμένοι μαζί για πολλά χρόνια.
                                                                                                   Βιβή Λιάτου

4 σχόλια:

  1. κυρια γιατι δεν μου απαντατε στα μυνηματα μου;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες μου ποιος είσαι και θα σου βάλω "Β" στη Γλώσσα!!!!!
    (Πλάκα κάνω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κυρια οι λαμπαδεσ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ τελειεσ χρυσοχερα ειστε!!!!!Θεοδωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΘΕΟΔΩΡΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!ΕΥΤΕΡΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή